PicoZine

Als derde opdracht heb ik een PicoZine gemaakt.

Deze PicoZine wordt ingezet als boekpromotie voor het boek Boy 7.

Pico 1 Pico 2 Pico 3 Pico 4 Pico 5 Pico 6 Pico 7 Pico 8

Picozine is een programma waarmee je online een klein tijdschrift maakt. Wanneer je de zestien pagina’s gevuld hebt, kun je het tijdschrift opslaan als PDF. Vervolgens kun je deze uitprinten en tot een tijdschrift vouwen.

Het aanmelden gaat gemakkelijk. Je voert je e-mailadres in en vervolgens ontvang je een e-mail met een tijdelijk wachtwoord. Wanneer je voor het eerst inlogt, moet je daarna het wachtwoord veranderen. Eenmaal ingelogd, kun je makkelijk aan de slag. Je kunt makkelijk door de pagina’s bladeren om ze te bekijken. Onder het boekje staan de mogelijkheden voor het bewerken van de pagina: achtergrondkleur, plaatje uploaden, dubbele pagina, voeg tekst toe en kies een pico logo. Wanneer je bijvoorbeeld voeg tekst aanklikt, krijg je twee tekstveldjes. Eén voor de titel, één voor de overige tekst. Het werkt allemaal heel praktisch.

Het feit dat het praktisch werkt, is voor leerlingen erg prettig. Ze zullen snel zelfstandig kunnen werken met het programma. Dat het praktisch is gemaakt, zorgt ook gelijk voor een kanttekening. De mogelijkhedenheden voor bewerken zijn minimaal. Zo zijn afbeeldingen zijn niet te verplaatsen en het lettertype kan niet aangepast worden. Je moet het dus doen met de vooraf ingestelde opmaak van PicoZine. Voor volwassenen is dit wellicht minder uitdagend (er is overigens een PicoZinepagina speciaal voor volwassenen, wellicht biedt deze meer mogelijkheden), maar voor leerlingen zou het gekaderde ook prettig kunnen werken. Het vaste stramien maakt dat ze zich goed kunnen richten op de inhoud.

Al met al een heel leuk programma met een mooi eindproduct. Ook PicoZine ga ik aanbieden als één van de verwerkingsmogelijkheden voor de boekpromotie.

Advertisements