Voorwoord

Welkom op mijn website voor de module Media-educatie.

Ik ben Paulien van Haeringen, 31 jaar en ik ben werkzaam als docent Nederlands op De Nieuwe Veste Hardenberg.

Deze website bestaat uit de volgende onderdelen:

  1. Hulpmiddelen: er wordt een overzicht gegeven van alle hulpmiddelen die op mijn school aanwezig zijn. Hier heb ik vervolgens mijn visie op gegeven.
  2. Lesideeën: tijdens het college heb ik vijf lesideeën ontwikkeld. Er wordt bij elke les kort omschreven hoe deze eruit ziet en de kerndoelen worden vermeld.
  3. Games: aan de hand van het college heb ik een lijst met games opgesteld. Deze games hebben raakvlakken met het vak Nederlands en zou ik toe kunnen passen in mijn lessen.
  4. Keuzeopdracht: als eerste keuzeopdracht heb ik een Glogster gemaakt. Op deze pagina zijn de Glogster en reflectie te vinden.
  5. Keuzeopdracht: een Prezi is de tweede keuzeopdracht. Op de pagina staat de link naar de Prezi en ook voor deze opdracht heb ik een reflectie geschreven.
  6. Keuzeopdracht: als laatste keuzeopdracht heb ik een PicoZine gemaakt. Ik heb de pagina’s van de PicoZine toegevoegd en een reflectie geschreven.
  7. Les Nederlands met media-educatie: ik heb een les argumenteren ontwikkeld waarbij de leerlingen gebruik maken van media-educatie middels Padlet. Tevens moeten ze gebruik maken van online woordenboeken. Tijdens een carrousel in het laatste collega heb ik tips en tops gekregen welke ik heb verwerkt in een reflectie.
  8. Onderzoek: samen met Melanie Arkes heb ik een onderzoek gedaan naar tablets in de klas.
  9. Literatuur en reflecties: Ik heb drie artikelen gelezen. Mijn reacties en praktijkervaringen zijn terug te vinden op deze pagina.
  10. Webdetective: tijdens het college hebben we de webdetective gemaakt.  

Op de laatste pagina van deze website is mijn eindreflectie te vinden. Hier blik ik terug op de module, hoe ik nu tegen media-educatie aankijk en bespreek ik wat ik hier in de toekomst mee wil gaan doen.

Februari 2014

naamloos

Advertisements