Prezi

Voor een les Lezen heb ik een Prezi ontworpen. Klik op de onderstaande link om de Prezi te bekijken.

http://prezi.com/br3vitrdlce9/?utm_campaign=share&utm_medium=copy

Vorig schooljaar heb ik voor het eerst kennisgemaakt met Prezi. Onze pr-medewerkster had met behulp van Prezi een presentatie gemaakt over onze school. Deze ging onze directeur gebruiken bij de voorlichtingsavonden op de basisscholen. Ik vond het er heel mooi en flitsend uitzien. Het is echt even anders dan een PowerPoint. Toen Prezi een keuzeopdracht bleek te zijn, was ik gelijk enthousiast. Ik heb een les Lezen gemaakt in een Prezi. Deze les heb ik ook gebruikt op school. Ik heb de leerlingen gevraagd wat ze vonden van de presentatie. Ze gaven aan het erg leuk te vinden. Er waren er zelfs een paar die al eens met het programma hadden gewerkt.

Het is een prima programma om mee te werken. Maar net als bij Glogster, moet je hier wel even goed voor gaan zitten. Met name het bewerken van het ‘path’ is niet gelijk gemakkelijk. Wanneer je het eenmaal doorhebt, kun je er heel veel leuke dingen mee doen.

Ook van dit programma verwacht ik dat het voor leerlingen tijd kost om het onder de knie te krijgen. Het is in het Engels, het ‘path’ werkt niet heel makkelijk en ook het opslaan is niet heel duidelijk, in ieder geval niet het opslaan onder een eigen naam. De naam is pas achteraf aan te passen, kwam ik achter. Het werken met dit programma vraagt dus eerst wel wat instructie van de docent. Wanneer je dit goed oppakt, kunnen de leerlingen hier mooie presentaties mee leren maken voor bijvoorbeeld een spreekbeurt of de presentatie van een werkstuk. Zelf kan ik Prezi gebruiken voor het visualiseren van mijn instructies. Nu doe ik dit nog met PowerPoint. Ook Prezi ga ik inzetten als middel voor de boekpromoties.

Advertisements