Eindreflectie

Wat heb ik geleerd
Tijdens de module ben ik me weer eens te meer bewust geworden van de vele mogelijkheden die er zijn op het gebied van media-educatie. Maar tegelijkertijd is het ook weer duidelijk geworden dat er veel gevaren schuilen en dat het ontzettend belangrijk is dat docenten en leerlingen weten hoe ze om moeten gaan met alle mogelijkheden die er zijn. Want als je er goed mee om kunt gaan, gaat er een wereld van mogelijkheden voor je open en zal een positieve invloed op je lessen hebben!

Wat ga ik toepassen in de praktijk
Alle drie de programma’s die ik heb gebruikt bij de keuzeopdrachten, ga ik gebruiken in mijn lessen. Ook mijn les argumenteren, waarbij ik gebruik maak van Padlet, is goed toe te passen. Ook andere ideeën die ik het opgedaan zijn goed bruikbaar. We hebben veel tips gekregen van websites en de lessen van medestudenten bekijken tijdens carrousel was erg leuk. Ook hier heb ik goede ideeën opgedaan.

Wat ga ik zeker niet toepassen in de praktijk
De lijst met games spreekt mij niet gelijk aan. Sommige games zijn nog wel leuk, maar over het algemeen zijn het spelletjes waarbij de leerlingen op de computer antwoorden moet invullen. Eigenlijk zijn het dus soortgelijke opdrachten als uit het lesboek. Als we willen spreken over games, moet het voor mij toch nog wel een stuk uitdagender zijn dan de games die we nu bekeken hebben. Ik denk namelijk wel dat games bijvoorbeeld een leuke introductie of afsluiter kunnen zijn van een les. Ook kan het visueel ingestelde leerlingen goed helpen stof te begrijpen.

Ga ik in de praktijk meer gebruik maken van media-educatie?
Zoals aangegeven bij mijn eerdere reflecties  ga ik in mijn lessen zeker meer gebruik maken van media-educatie. Daarnaast wil ik mij meer verdiepen in het onderwerp mediawijsheid en kijken hoe ik hier binnen mijn school een steentje aan bij kan dragen.

Ben ik door deze module anders tegen media-educatie aan gaan kijken?
Ik ben niet anders tegen media-educatie aan gaan kijken. Wel heeft het me weer bewust gemaakt van de mogelijkheden en gevaren en hoe je hier goed mee om kunt gaan. Door deze module ben ik nog enthousiaster geworden om me hier meer in te verdiepen.

Advertisements